1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Tyropitakia(bladerdeegpakketjes)

Tyropitakia(bladerdeegpakketjes)

  • Grieks, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-01-2005

Ingrediënten 6 personen



300 g. Feta-kaas (verbrokkeld)1 eetlepel fijngehakte peterselie of koriander
3 eieren (losgeklopt met een scheutje melk)
12 plakjes bladerdeeg (Diepvries)(Koopmans roomboter)
3 eetlepels olijfolie
vers gemalen zwarte peper
10 g. maanzaad






EEN LEKKER GRIEKS VOORGERECHT OF JE MAAKT KLEINER PAKKETJES EN SERVEER DIE BIJ DE BORREL

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


verwarm de oven voor op 180?C. en vet een bakplaat in of beleg deze met bakpapier. meng de kaas, peterselie of koriander en de eieren goed door elkaar. breng het mengsel op smaak met vers gemalen zwarte peper. geen zout, want Feta is tamelijk zout. bestrijk de bladerdeeg plakjes aan een zijde met olijfolie en verdeel het kaasmengsel over de plakjes. vouw ze in een driehoek dicht en bestrijk ze met eigeel en bestrooi ze met maanzaad. druk de randen goed aan met een vork. leg de gevulde bladerdeegpakketjes op de bakplaat en bak ze in 10 tot 15 min. goudbruin. serveer ze direct uit de oven, zo warm mogelijk.

Serveertip

TIP: je kunt aan het kaasmengsel bijv. ook gehakte noten en spinazie toevoegen, of stukjes verse paprika en kappertjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top