Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen

Door: orphan

  • Mediterraan, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2005

Ingrediënten 2 personen


1 kg mosselen *
4 el olijfolie *
5 teentjes knoflook *
1 groot laurierblad *
2 rode Spaanse peper, ontdaan van zaadjes *
2 dl witte wijn *
2 el fijngesneden selderijblad *
1 tl versgemalen peper *
zout *
400 g tomaten concassees *
2 eieren *
2 el fijngesneden peterselie *
150 g parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Wok *
2 ovenschaaltjes *


Geschikt voor Atkins. Hoofdgerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de mosselen, verwijder de kapotte, de drijvende en de mosselen die niet goed sluiten. (Sla deze laatste een paar keer tegen de rand van het aanrecht. Grote kans dat ze alsnog sluiten. *
Saus:
Meng de tomaten met de eieren, de peterselie, het 2e Spaanse pepertje en 100 gram van de parmezaanse kaas.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie, fruit hierin de in plakjes gesneden teentjes knoflook en klein geneden peper en laurier. * Voeg witte wijn en selderij erbij. * Breng dit mengsel aan de kook en dan gemalen zwarte peper en zout erbij. * Doe de mosselen in de pan en laat ze koken tot ze allemaal open zijn. * Een aantal keren roeren. Verwijder van alle mosselen de schelpen en verdeel ze over de ingevette ovenschaaltjes. * Verdeel de tomatensaus over de mosselen. * Verdeel de rest van de parmezaanse kaas over de schaaltjes. * Besprenkel met olijfolie. * Gratineer de mosselen ongeveer 5 a 10 minuten onder de grill.

Serveertip

Lekker met een groene salade en een droge witte Bourgogne.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top