1. Home
  2. Recepten
  3. Cheddar kaas
  4. Tapas als taartje met ham, ricotta en cheddar in filodeeg

Tapas als taartje met ham, ricotta en cheddar in filodeeg

  • Spaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-01-2005

Ingrediënten 8 personen


6 plakjes ham ca. 125 gram 4 velletjes filodeeg
200 gram ricotta kaas
2 eieren
100 gr champignons
50 gr cheddar, geraspt
? tl nootmuskaat
Zwarte peper
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
6 lente uitjes, fijngesneden.



Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bereidingswijze


Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, de lente-uitjes en het knoflook
Circa 3 minuten op hoog vuur. Laat het geheel vervolgens wat afkoelen.
De champignonmengsel in een kom, voeg cheddar, ricotta, eieren en nootmuskaat toe en breng het op smaak met zout en peper.
Snijd de plakjes ham in kleine reepjes en schep ze door het champignonmengsel.
Leg de plakjes baderdeeg op elkaar, snijd ze inde lengte doormidden. Snijd elk stuk weer in vier even grote stukjes. Bestrijk de vier stukjes deeg met wat olie en leg ze in een ingevette muffinvorm: doe dit ook voor de overige vormpjes.
Schep de vulling met een lepel in de vormpjes met bladerdeeg. Bak de taartjes 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze na een aar minuten afkoelen voorzichtig uit de vormpjes.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (32)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top