Gebakken knoflookaardappelen

  • Grieks, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Gebakken knoflookaardappelen

    Gebakken knoflookaardappelen

    Gebakken knoflookaardappelen

Patates me skortho. Als je eenmaal deze aardappelen - met citroensap en oregano - hebt gemaakt, maak je ze nooit meer op een andere manier

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
900 gr grote geschilde aardappelen * 50 ml olijfolie * 100 ml vers citroensap * 2 tl oregano * 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt * 100 ml water * zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de aardappelen in 4 of 8 partjes en leg ze in een grote platte ovenschaal

Bereidingswijze

strooi en sprenkel de overige ingredienten over de aardappelen. Bak de aardappelen ongeveer 1 uur bovenin de oven bruin. De patates me skortho moeten van buiten lekker knapperig en van binnen heerlijk zacht zijn.

Serveertip

Heerlijk als bigerecht, maar ook op een buffet een absolute aanrader

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

inkie18 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten