Gebakken knoflookaardappelen
- Grieks, Bijgerecht
- 0-10 min.
Patates me skortho. Als je eenmaal deze aardappelen - met citroensap en oregano - hebt gemaakt, maak je ze nooit meer op een andere manier
Ingrediënten 7 personen
900 gr grote geschilde aardappelen * 50 ml olijfolie * 100 ml vers citroensap * 2 tl oregano * 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt * 100 ml water * zout en peperVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de aardappelen in 4 of 8 partjes en leg ze in een grote platte ovenschaal
Bereidingswijze
strooi en sprenkel de overige ingredienten over de aardappelen. Bak de aardappelen ongeveer 1 uur bovenin de oven bruin. De patates me skortho moeten van buiten lekker knapperig en van binnen heerlijk zacht zijn.
Serveertip
Heerlijk als bigerecht, maar ook op een buffet een absolute aanrader