salata mechouia nablia

  • Afrikaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.

dipsaus van gegrilde tomaat en paprika

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
450gr rode paprika,s
1-2 rode pepers
2-4 teentjes knoflook ongepeld
3 tomaten
1 eetl karwijzaad
2-3 eetl olijfolie
zout
partjes gekookt ei
stukjes tonijn uit blik
en zwarte olijven voor garnering
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

grill voor verwarmen

Bereidingswijze

zet de paprika.s ,spaanse pepers en tomaten en knoflook samen onder de grill tot het vel zwart is en vol blaren zit en de knoflook zacht is, laat ze ff afkoelen en verwijder de velltjes, verwijder ook het zaad uit de pepers en de paprika,s,en druk de teentjes knoflook uit hun velletje,maal alles in een blender fijn, fruit de karwijzaad in de olie tot de geur goed vrijkomt,doe ze samen met wat zoutbij de paprikamengsel in de blender,en meng alles goed samen..laat de dipsaus afkoelen voor u hem dserveert,schap hem in een kom en garneer met de eieren en de tonijn en zwarte olijven

Serveertip

zelf strooi ik er nog wat fijn gesneden koriander overheen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ien_3 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten