200g pure chocolade, 75 ml slagroom, 50 g blue band, 2 eetlepels amandel of sinaas appellikeur, 100g pure chocolade hagelslag.
4. eetlepels cocaopoeder, fijngehakte en geroosterde halzelnoten, nogatine.
Tussendoortje
Ca. 10 minuten (+2uur opstijven)
1. breng in een grote pan ruim water aan de kook. breek de chocolade boven een kleine pan. voeg room toe. zet de kleine pan in de gote pan laat de chocolade al roerende smelten.2. neem de pan uit het water. snijd de magarine in blokjes en roer ze een voor een door de gesmolten chocolade. roer ook likeur erdoor. laat dit mengsel in de koelkast ca. 2 uur opstijven. 3. draai van het chocolade mengsel, met 2 lepels, ca. 15 balletjes ter grootte van een walnoot. rol de balletjes door de hagelslag. leg de chocoladetruffels op een bord en laat ze in de koelkast in nog ca. 1-2uur verder opstijven.
Mooi op bord serveren, gesmolten chocolade een randje er langs en de cacoa een beetje op het bord.
hobbykok34 13-02-2005
....ohoh wat slecht, maar wat lekker.
Ik neem het dan ook graag van je mee.
Gr en bedankt, Irma