Gevulde peer met ammaretto koekjes en amandelen.

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2005

Het eigenlijke recept is met perziken, maar omdat verse perziken niet meer leverbaar zijn heb ik het met peer gedaan. Je kan ook perzik uit blik nemen. Heerlijk met Moscato d'Asti.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 peren, wat ammaretto koekjes, scheutje moscato d'asti of marsala, 1 ei, beetje meel, suiker, amandelen gekraakt.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de peren en haal het klokkenhuis eruit en maak de holling groter.

Bereidingswijze

Doe de oven op 180 graden celsius. Maak in de keukenmachine de koekjes fijn, doe daar een scheutje wijn bij, de ei en wat suiker en wat meel om een beetje te binden. Maal verder. Doe de amandel erbij en heel even nog de keukenmachine aanzetten.
Doe de peren in de schaal en doe in de hollingen dit mengsel. Zet het in de oven. Eet het lauw met restant Moscato d'Asti.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten