De allerlekkerste pizzabodem

  • Internationaal,
  • 60-120 min.
  • De allerlekkerste pizzabodem

    De allerlekkerste pizzabodem

    De allerlekkerste pizzabodem

Deze pizzabodem is zo luchtig en zacht-knapperig, daar eet je je vingers bij op.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Pizzadeeg: 350 gram bloem1 theelepel zout170 ml warm water3 eetlepels olijfolie1 ei1 eetlepel suiker7 gram gedroogde gist
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 413,83 kcal
Koolhydraten 66,53 g
Eiwitten 13,40 g
Vetten 9,71 g
Benodigdheden
Mixer met deeghaken, kom

Bereidingswijze

Vermeng alle droge ingredienten. Voeg de eierdooiers toe. Giet het water er langzaam bij, terwijl je met de mixer met deeghaken het deeg vermengt. Ik vind het moeilijk om precies te weten hoeveel water erbij moet, als het te kleverig wordt moet er wat bloem bij, als het te massief is moet er meer water bij.
Mix het deeg minstens 10 minuten totdat het zacht en veerkrachtig is. Laat een uur rijzen op een warme plaats, bedekt met folie. Rol vervolgens uit totdat je pizzavorm geheel bedekt is. Vul de bodem met je eigen favoriete vulling. Bak 20 minuten op 190 graden.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hannahhhh avatar

Doorsturen

Home Recepten