De allerlekkerste pizzabodem
- Internationaal,
- 60-120 min.
Deze pizzabodem is zo luchtig en zacht-knapperig, daar eet je je vingers bij op.
Ingrediënten 4 recipe.people
Pizzadeeg: 350 gram bloem1 theelepel zout170 ml warm water3 eetlepels olijfolie1 ei1 eetlepel suiker7 gram gedroogde gistVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 413,83 kcal |
Koolhydraten | 66,53 g |
Eiwitten | 13,40 g |
Vetten | 9,71 g |
Benodigdheden
Mixer met deeghaken, komBereidingswijze
Vermeng alle droge ingredienten. Voeg de eierdooiers toe. Giet het water er langzaam bij, terwijl je met de mixer met deeghaken het deeg vermengt. Ik vind het moeilijk om precies te weten hoeveel water erbij moet, als het te kleverig wordt moet er wat bloem bij, als het te massief is moet er meer water bij.
Mix het deeg minstens 10 minuten totdat het zacht en veerkrachtig is. Laat een uur rijzen op een warme plaats, bedekt met folie. Rol vervolgens uit totdat je pizzavorm geheel bedekt is. Vul de bodem met je eigen favoriete vulling. Bak 20 minuten op 190 graden.