De allerlekkerste pizzabodem

  • Internationaal,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2005
  • De allerlekkerste pizzabodem

    De allerlekkerste pizzabodem

    De allerlekkerste pizzabodem

Deze pizzabodem is zo luchtig en zacht-knapperig, daar eet je je vingers bij op.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • Pizzadeeg: 350 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 170 ml warm water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • 7 gram gedroogde gist
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer met deeghaken, kom

Bereidingswijze

Vermeng alle droge ingredienten. Voeg de eierdooiers toe. Giet het water er langzaam bij, terwijl je met de mixer met deeghaken het deeg vermengt. Ik vind het moeilijk om precies te weten hoeveel water erbij moet, als het te kleverig wordt moet er wat bloem bij, als het te massief is moet er meer water bij.
Mix het deeg minstens 10 minuten totdat het zacht en veerkrachtig is. Laat een uur rijzen op een warme plaats, bedekt met folie. Rol vervolgens uit totdat je pizzavorm geheel bedekt is. Vul de bodem met je eigen favoriete vulling. Bak 20 minuten op 190 graden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

zizypha avatar
zizypha 02-03-2016

Even klikken op alle reacties onderaan

zizypha avatar
zizypha 02-03-2016

de olijfolie gaat ook in het deeg. Lees voor andere tips in de vorige berichtjes hieronder het recept. Groet C

adpluijm avatar
adpluijm 02-03-2016

Vraag me af waar de olijfolie voor is. er staat bij ingrediente 3 eetlepels en verder wordt het niet meer vermeld ??

silverlumion avatar
silverlumion 03-11-2015

Ook als je weinig tijd hebt (dus zonder rijzen) een lekkere knapperige bodem! Plat uitrollen en beleggen maar! Heerlijk!

jahzman avatar
jahzman 25-05-2015

Met zo'n goede pizzabodem kan er maar weinig meer mis gaan. :-)

Lammy1954 avatar
Lammy1954 11-01-2015

Vanavond gemaakt, erg lekkere pizzabodem, deze houden we er in. Heb maar klein beetje suiker gebruikt. Doe de volgende keer er wel iets meer zout in, had er nu iets te weinig in gedaan. Groetjes Lammy

joske9 avatar
joske9 04-07-2013

Sorry mijn dyslexie. Weet iemand hoe je het recept kan aanpassen?

Carlo13 avatar
Carlo13 29-06-2013

Ik vind te veel suiker,en van 1 ei heb ik maar 1 eidooier en in uw recept lees ik ei dooiers...

henrilevison avatar
henrilevison 28-06-2013

Ziet er lekker uit. Ik maak mijn bodem echter altijd gewoon met bloem (wit, bruin, of wat ik in huis heb). Een kom bloem (per pizza), met melk (weing, het moet net niet plakkerig meer zijn), een theelepel gist en een soeplepel zout. Terwijl ik de groenten bereid kan dit dan even staan. Vervolgend kneed ik het nog eens, voeg evt, wat bloem toe, odat het niet meer plakt. Ik rol dit uit tot een paar mm dik/dun. Zodra de pizzabodem klaar is kan ik deze dan beleggen met kaas, ui, paprika, ham, salami, gehakt (alles kan/mag). Dit doe ik vervolgens een 5-tal min in de oven. Voordat ik aan de pizza begin zet ik altijd de oven aan op maximum (250), met een stenen/gipsen pizzaplaat er in. Deze wordt mooi heet. De bodem wordt lekker knapperig. Ik controleer af en toe of het belg niet verbrandt en draai de pizza, zodat deze gelijkmatig `gaar` wordt.

rijns159 avatar
rijns159 28-06-2013

In de ingredienten lijst staat 1 ei maar in de bereiding van je recept heb je het over eidooierS. Dus gaat het hier om 1 ei dooier of moeten het er meerdere zijn. Gr P

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten