1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Zachte knoflookdip

Zachte knoflookdip

  • Engels, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2005

Ingrediënten 4 personen


  • 2 hele knoflook bollen
  • 1 eetl olijfolie
  • 4 eetl mayonaise
  • 5 eetl Griekse yoghurt
  • 1 theel grove mosterd
  • zout en vers gemalen zwarte peper.


Verder heb je nodig


  • Bakplaat
  • kleine kom.


Zachte knoflookdip
Zachte knoflookdip

Twee hele knoflookbollen lijkt heel veel, maar als ze eenmaal geroosterd zijn wordt de smaak zoet en zacht. Voor een laag calorieën versie neem je Halvanaise en Magere yoghurt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Haal de knoflookbollen uit elkaar en verdeel de teentjes (ongepeld dus) over de bakplaat
  • Giet de olijfolie over de knoflook en draai ze met een lepel zodat de knoflooktenen allemaal bedekt worden met olie
  • Rooster ze voor 20-30 minuten, totdat de knoflook zacht is geworden.
  • Let op! Kijk tussendoor want oventemperaturen verschillen nogal (helaas) en het zou jammer zijn als het knoflook verbrandt!
  • Laat ze voor 5 minuten afkoelen.
  • Verwijder het vel van de knoflooktenen (gewoon knijpen)

Bereidingswijze

  • Leg de knoflooktenen op een snijplank en besprenkel met wat zout
  • Prak met een vork tot het puree is
  • Doe de knoflook in een kleine kom en voeg de mayonaise, yoghurt en mosterd toe
  • Doe er wat vers gemalen peper door en proef of de smaak goed is, voeg anders nog wat zout/peper toe.

Serveertip

  • Een heerlijke dip, een saus of hoe je het ook noemen wilt.
  • Neem lekkere knapperige soepstengels of chips en natuurlijk is dit heerlijk met versgebakken
    afbakstokbrood of ciabatta.

Bron

Engelse vrienden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top