1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gemarineerde gamba's met specerijen

Gemarineerde gamba's met specerijen

  • Frans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2005

Ingrediënten 2 personen


8 gamba?s
1 tl poedersuiker
? tl steranijspoeder
? tl kerriepoeder
1 mespuntje gemalen kardemom
2 el zonnebloemolie

voor de marinade

1 limoen
1 sinaasappel
15 gram vers gemalen gember
1 teentje gehakte knoflook
1 el sesamolie
1 Spaanse peper, fijngehakt.



Een verassend bereiding voor toch een van het mooiste zeefruit

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Maak eerst de marinade. Rasp de limoen en de sinaasappel en pers deze uit. Meng het sap met de rest samen met de andere ingredienten. Leg de ontdooide gamba?s minimaal 12 uur in de marinade. Laat ze uitlekken en bewaar 2 eetlepels van de marinade. Meng de kerrie samen met de poedersuiker en het steranijspoeder. Bak de gamba?s gaar in de zonnebloemolie, voeg de marinade toe en serveer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gastronoom2000


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gastronoom2000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top