1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Knolselderij
  5. Cappuccino van knolselderij

Cappuccino van knolselderij

  • Frans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2005

Ingrediënten 4 personen


1 liter gevogeltebouillon
2 sjalotten
1 knolselder
1 wit van prei
2 stengels selder
1/2 l room
peterselie



Een schuimige en goedkope soep, maar daarom zeker niet minder lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sjalotten, selder en prei fijnsnijden. De groenten stoven in een weinig boter en de gevogeltebouillon toevoegen. De knolselder reinigen en in blokjes snijden. Deze toevoegen aan het kookvocht. Room toevoegen en laten inkoken. Mixen en zeven door een fijne puntzeef. De saus opkloppen met klontjes koude boter en kruiden met peper en zout. Net voor het opdienen de soep mixen in de blender of met een staafmixer tot men een schuimige massa heeft bekomen. Serveren in kleine kopjes en afwerken met een lepeltje halfopgeklopte room. Versier met gehakte peterselie.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gastronoom2000


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gastronoom2000
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top