1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Filippijnse keuken
  5. Sinigang na baboy

Sinigang na baboy

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-01-2005

Ingrediënten 2 personen


2 liter water

1 bouillonblokje

250 gram varkenspoulet (dit mogen ook speklappen of garnalen zijn wat je wil)

1 stronk of pak andijvie

250 gram sperziebonen

Het sap van 2 citroenen ( mag 1 citroen zijn, naar smaak)

paar plakken gember (verse)

3 tomaten in blokjes

1 ui fijngesneden

zout en peper naar smaak.



Filipijns gerecht Met varkensvlees en andijvie en tomaten mmmmm jammie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit het ui

Vlees erbij leggen en lichtbruin bakken

Tomaten en gember erbij

Het water erin en gelijk de bouillonblokje er bij

Citroensap erin en even laten koken

Vervolgens de sperziebonen er bij en nog even koken zodat het gaar is

Even op smaak brengen met wat zout, peper en vissaus

Als laatste de andijvie erbij

Nog 1 minuutje zachtjes laten koken
en klaar is het


Serveertip

Serveren met rijst en adobong tuyo of gebakken kip



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femke32


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van femke32
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top