Tapas van garnalen met knoflook en witte wijnsaus

  • Spaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.

Tapas mag je me voor wakker maken!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 teentjes knoflook 1 kilo verse garnalen, gepeld
1,2 l droge witte wijn, zout en peper
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 bosje peterselie
60 ml olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en bak het knoflook 2 minuten op matig vuur.

  • Voeg de peterselie, de laurier, de chilipeper en de garnalen toe en bak het geheel 2 minuten op hoog vuur.

  • Giet de wijn erbij en kook het geheel nog eens 3 minuten tot de garnalen gaar zijn oen de wijn tot de helft is ingekookt. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten