Madeleines

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 grote eieren - mespuntje zout - 150 gram suiker - 150 gram bloem - 1 theelepel gist in poedervorm - 1-- gram boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Klop met de mixer de eieren, zout en suiker gedurende 10 minuten tot een schuimend geheel is ontstaan. Blijf vooral lang genoeg kloppen. Voeg de gist, bloem en gesmolten boter toe. Vet bakvormpjes in en bestrooi ze met een beetje bloem. Vul de vormpjes voor driekwart. Zet ze op een bakplaat 10 minuten in de oven. Haal de madeleines als ze gaar zijn uit de oven, verwijder de bakvormpjes en laat ze afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

luckyjo avatar

Doorsturen

Home Recepten