1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kip in de Romertopf

Kip in de Romertopf

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2005

Ingrediënten 2 personen


1 maiskip van 1,5 kg, 5 stevige aardappelen, 2 paprika's,2 courgettes, 250 gr (of 500 gr) champignons, 3dl witte wijn, 1 zakje pittige kipkruiden en 1 stokbrood.


Verder heb je nodig


Romertopf


Is toch echt een van mijn favoriete recepten. Makkelijk en ho zo heerlijk. Het enige dat je hoeft te doen is het snijden van groeten, de rest doet de oven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de over voor op 225 gr. Leg de romertopf 15 minuten in water. Schil intussen de aardappelen en snij ze in blokjes van 5 cm. Leg de maiskip in de romertopf em bestrooi de maiskip met pittige kipkruiden. Doe de aardappelen erbij en giet 1,5 dl witte wijn over de kip en aardappelen. Stop de romertopf in de oven en laat 30 minuten staan. Intussen snij de paprika en de courgettes in blokken van +/- 5 cm en de champignons in repen (je kunt ook al kant en klare gesneden champignons nemen). Na een half uur haal de romertopf uit de oven en doe de overige groenten erbij. Giet 1,5 dl wijn over de groeten en kip. Laat weer een half uur in de oven. Haal de romertopf uit de oven, haal de kip eruit en leg het even op een bord. Giet de inhoud van de romertopf in een diepe schaal. Leg de maiskip weer in de romertopf (de andere kant nu) en giet de inhoud van de schaal over de maiskip. Laat de romertopf nog 1 uur in de oven. Serveer met een heerlijke stokbrood.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 180364xl


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 180364xl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top