1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. turkse gehaktspiesen

turkse gehaktspiesen

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2005

Ingrediënten 3 personen


6.takjes peterselie,1.ui,600g lamsgehakt,6.eetlepels bleu band vloeibaar,1.eetlepel kaneel,3.theelepelschilipoeder,zout,versgemalen zwarte peper,1.flesje knoflooksaus.


Verder heb je nodig


1.theelepel gemalen komijn


Een heerlijk hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ca.20min,bereiden ca.10min

Bereidingswijze

1.hak de peterselie heel fijn. pel de ui en rasp hem boven de kom. voeg het gehakt met de peterselie,2 eetlepels blue band vloeibaar, de kruiden, 1 theelepel zout en peper toe. meng alles goed door elkaar en verdeel het gehakt in vier porties. 2. vorm de porties gehakt tot worstjes van ca.13 com lang. leg op elk worste in de lengte een spies en druk deze naar het midden van het worstje. 3. druk met een natte hand het worstje stevig rond de spies. leg de spiesen tot gebruik afgedekt in de koelkast, maar minstens een uur, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.4. laat de spiesen weer op kamertempratuur komen. bestrijk ze rondom met magarine en rooster ze op de barbecue in ca. 5-8min gaar, keer ze regelmatig. 5. lekker met pitabroodje en een frisse gemengde salade.

Serveertip

Nee



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oom


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oom
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top