1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Irish stew

Irish stew

Door: luckyjo

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2005

Ingrediënten 4 personen


150 gram mager lamsvlees - 100 gram mager ontbijtspek - 12 kleine uitjes - 6 grote aardappelen - peterselie - 2 eetlepels bloem - 1 theelepel zout - 1 theelepel tijmblaadjes - 1/2 theelepel zwarte peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken. Pel de uitjes. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Leg laag om laag het vlees, spek, uitjes, aardappelen en flink wat peterselie in een stoofpan. Meng in een kommetje de bloem, zout, tijmblaadjes en zwarte peper. Maak het aan met zoveel water als er nodig is om het vlees onder te laten staan. Schenk het mengsel in de pan en stoof alles 1 1/2 uur. Roer het daarna flink om. Schenk er eventueel nogwat water bij en laat het nog eens 1/2 uur sudderen. Dien het heet op.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top