1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gepocheerde eieren met asperges

Gepocheerde eieren met asperges

Door: het_kippenhok

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2005

Ingrediënten


1 kg asperges
1 kleine krulsla
4 bruine eieren
4 soeplepels zure room
2 soeplepels gehakte bieslook
een klontje boter
4 soeplepels gewone azijn
4 sneetjes gerookte zalm
peper en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de asperges en snijd ze in stukken. Bak de asperges in een beetje boter. Blus de pan na 5 min bakken met 2 soeplepels azijn en 4 soeplepels zure room. Laat het mengsel even opkoken. Kruid met zout en peper. Intussen pocheert u de eieren in kokend gezouten water met de 2 resterende soeplepels azijn. Laat 5 minuten razen. Doe de krulsla in de pan met de asperges. Meng en zorg ervoor dat de sla krokant blijft. Schik de bereiding op de borden. Leg er telkens een sneetje zalm op en een gepocheerd ei. Overstrooi met de gehakte bieslook



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van het_kippenhok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top