
2 flinke uien
Pompoen of stuk pompoen van circa 1 kg
Grote courgette
stukje gemberwortel van ong 1 cm
25 gr boter of olijfolie
2 theel kerriepoeder
1 liter groentebouillon [2 tabletten]
peper en zout
25 gr cashewnoten
4 eetl fijngehakte koriander of 2 eetl korianderpoeder.
Een keukenmachine of staafmixer
Dit is een recept van Prinses Margriet en stond in de Margriet.Deze soep wordt bij hen regelmatig gegeten.
Snipper de uien. Halveer de pompoen,verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes.[mag incl.schil]
Snijd de courgette in blokjes. Schil de gemberwortel en snijd fijn.
Verhit de boter in een grote pan en bak de ui, de pompoen en de courgette hierin circa 3 minuten. Voeg de gember en kerriepoeder toe en bak het al omscheppend ongeveer 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Hak de cashewnoten grof. Bestrooi de soep met de cashewnoten en de koriander.
Een koninklijke soep,eet smakelijk !
Dien op als voorgerecht
1970avandorst 05-02-2020
Zonder koriander en cashewnoten gemaakt. Hij is heerlijk!!!! Smullen.
tepeki00 15-11-2019
Recept gemaakt met iets minder koriander omdat dat niet echt onze favoriet is en het was heerlijk. Voor herhaling vatbaar.
omajan 08-11-2018
Heerlijke soep.
olafdegreef631 07-10-2018
Al een tijd geen reacties meer, zie ik. Nog steeds erg lekker.
moniquek1 28-12-2015
Heb je soep voor 2e kerstdag gemaakt ik vond hem heerlijk een blijvertje,dank je voor het delen Monique