Blini's

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram bloem - 1/2 liter melk - 2 eieren - 30 gram gist - 1 eetlepel suiker - 4 eetlepels boter - snufje zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Los de gis in een grote kom op in de lauwe melk. Voeg de suiker en de helft van de bloem toe en roer het tot een glad beslag. Laat het afgedekt met een doek op een warme plaats rijzen. Voeg daarna zout, 2 eidooiers, 2 eetlepels gesmolten boter en de rest van de bloem toe. Roer het beslag weer glad en laat het 1 uur rijzen.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf en roer het dan voorzichtig door het beslag. Laat het beslag nog eens 15 minuten rijzen. Bak van het beslag kleine pannenkoekjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten