1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zuurkoolsoep

Zuurkoolsoep

Door: luckyjo

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-01-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gram schenkel - 500 gram zuurkool - 1 struik prei - 1 ui - 1 wortel - bosje selderij - 2 eetlepels tomatenpuree - 2 eetlepels boter - 1 eetlepel bloem - 1/8 liter zure room - 1/4 liter bouillon van 1 blokje - 1 1/2 liter water - laurierblaadje - zout en peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook het vlees en de zuurkool 1 1/2 uur in het water. Hak de ui en snijd de groenten fijn. Fruit de ui en groenten in de boter, strooi er de bloem over en voeg de tomatenpuree, laurierblaadje, 1/4 liter bouillon, zout en peper toe. Laat het mengsel even sudderen. Voeg de groente-massa toe aan het vlees en de zuurkool. Haal het vlees eruit en snijd het in stukjes. Voeg het vlees toe aan de soep en laat het op zacht vuur nog 1/2 uur staan.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top