1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Paddestoelentaartje

Paddestoelentaartje

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2005

Ingrediënten 4 personen



4 plakjes bladerdeeg
300 gram gemengde paddestoelen (o.a. oesterzwammen, shii-takes)
1 sjalot
2 teentjes knoflook
7 eidooiers
4 el olijfolie
3 el bloem
250 ml slagroom
1 zakje verse peterselie
1/2 pot gevogeltefond (van 380 ml)


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, koekenpan, kookpan, zeef, oven, 4 eenpersoons taartvormpjes (van die wegwerpdingen van aluminium)


Leuk voorgerecht. Iedereen heeft z'n 'eigen' taartje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Oven voorverwarmen op 200 graden
Plakjes bladerdeeg op werkvlak uitspreiden en laten ontdooien
Paddestoelen schoonborstelen en in plakjes snijden
Sjalot en knoflook pellen en fijnsnijden
Taartvormpjes licht met olie invetten
Deegplakjes iets uitrollen en zo in de vormpjes leggen dat het deeg ruim over de rand hangt
Deegbodems enkele malen vot vork inprikken en dun met 1 losgeklopte eidooier bestrijken

Bereidingswijze


In koekenpan 3 el olie verhitten en sjalot met 1 teentje knoflook 30 sec. fruiten
Paddestoelen toevoegen en op hoog vur meebakken
Op smaak brengen met zout en peper
Paddestoelen in zeef laten uitlekken, vocht opvangen
Rest van de eidooiers met paddestoelenvocht losroeren
Bloem in 125 ml slagroom loskloppen en goed mengen met de losgeklopte eieren met paddestoelenvocht
Paddestoelen over taartvormpjes verdelen en roommengsel erop schenken
Taartjes in het midden van de oven in ca. 20 miuten gaarbakken
Peterselie grof hakken
Kwart van peterselieblad achterhouden voor de garnering, rest in kom overgieten met kokend water en na 15 seconden in zeef met koud water afspoelen en goed laten utlekken (= blancheren)
In koekenpan gehakte peterseliesteeltjes met rest van de knoflook in 1 el olie 1 min. zachtjes bakken
Fond erbij schenken en op hoog vuur tot eenderde inkoken
Rest van de slagroom erdoor roeren en saus nog 3 min. laten inkoken
Peterselieblad goed droogdeppen, fijnhakken en door roomsaus roeren
Taartjes voorzichtig uit de vorm nemen en 1 min. op rooster laten uitdampen
Taartjes op bord leggen
Peterseliesaus met garde schuimig kloppen en rondom taartjes schenken
Taartjes met achtergehouden peterselie bestrooien
Eventueel nog garneren met enkele gebakken paddestoelen, plukje friseesla en rucola

Serveertip

Dit taartje kan ook heel goed als lunchgerecht met wat stokbrood en kruidenboter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top