1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Biologische keuken
  5. Zoete gierst met sperziebonen

Zoete gierst met sperziebonen

  • Biologisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2005

Ingrediënten 2 personen


- 1 koffiekopje gierst
- paar flinke eetlepels geraspte kokos
- half zakje cashewnoten
- 5 gedroogde abrikozen
- 400 gram sperziebonen
- 2 uien


Verder heb je nodig


2 hapjespannen


Heerlijk zoet hoofdgerecht met kokos, cashewnoten en gedroogde abrikozen (vegan)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- snipper de uien, maar hou beide uien apart.
- Haal de sperziebonen af en kook ze in 25 minuten gaar.
- Kook de gierst in 6 minuten gaar (volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snij de abrikozen in stukjes

Bereidingswijze

- Roerbak in een hapjespan de ui totdat deze glazig wordt.
- Voeg de kokos en de cashewnoten toe en bak deze even tot de kokos bruin begint te kleuren.
- Voeg de abrikozen en de gierst toe en warm dit goed door.

- In een andere hapjespan de andere ui glazig bakken in een beetje olie.
- Kokos toevoegen en meebakken tot deze bruin begint te kleuren.
- Sperziebonen toevoegen en even kort meebakken.

Serveertip

Serveer de sperziebonen met de gierst. Lekker met mango-appel puree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top