1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Een amuse van calvadosappel met pate

Een amuse van calvadosappel met pate

Door: marianneoud

  • Frans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-01-2005

Ingrediënten



? zoetzure appel (elstar)
3 el calvados
50 gr roompate
8 kappertjes
Stervormige uitsteekvormpjes


Een amuse van calvadosappel met pate
Een amuse van calvadosappel met pate
Een amuse van calvadosappel met pate
Een amuse van calvadosappel met pate
Een amuse van calvadosappel met pate
Een amuse van calvadosappel met pate

Amuse horen tot die hapjes waarvan iedereen zegt: daarvan zou ik nog wel eentje willen. Altijd leuk als je gasten binnen komen en we beginnen met een amuse

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Appels schillen en in 4 dunne plakken snijden. Uit elke plakje 2 sterretjes steken (of snijden) Calvados met sterretjes in kleine pan aan de kook brengen en 1 minuut zachtjes laten koken. Appelsterretjes n zeef laten uitlekken.
Pate met natgemaakt mes in 8 gelijke plakken snijden. Met koele hand pate tot 8 mooie gelijkmatige balletjes rollen. Balletjes tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Appelsterretjes over vier grote lepels verdelen (zie foto). Op elk sterretje 1 pateballetje legen. Elk pateballetje met 2 kappertjes garneren.



Deel dit recept

Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top