1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Soepballetjes

Soepballetjes

  • Nederlands, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-01-2005

Ingrediënten



400 gram rundergehakt
1 klein uitje, heel erg fijngehakt
versgemalen peper
zout
pikant paprikapoeder
gedroogde peterselie


Verder heb je nodig


Mengschaal, bord


En ze zijn helemaal van mezelf!!!!
Ik krijg er altijd complimentjes over. Maarja het zijn niet voor niets mijn aller aller allerlekkerste balletjes... Het zijn gewoon lekkere & pittige balletjes voor in de soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Doe de gehakt in de mengschaal
Wees vooral niet zuinig met de kruiden (er kan best een beetje extra pikant paprikapoeder in, want dat laat weer los in de soep waardoor de soep een beetje pikanter wordt)
Meng ook alle zeer fijn gehakte uitjes door het geheel
Goed mengen en je kan balletjes gaan draaien
Verzamel ze op een bord en kook ze minimaal 12 minuten in de bouillon voordat je de soep serveert

Serveertip

Tja die balletjes doe je natuurlijk in de groentesoep! Van een rundvleesbouillontablet (Maggi) maak ik een lekkere bouillon. Twee laurierblaadjes erbij voor wat extra smaak. Dan de balletjes toevoegen, dan nog wat groente naar smaak, vermicelli en afmaken met wat versgesneden kruiden, die ik altijd klaar heb liggen in zakjes per portie in de vriezer. Eventueel voeg ik nog een of twee kleine maggiblokjes toe voor de smaak.
Stokbroodje afbakken en mijn maaltijdsoep is klaar!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top