Sal. +ger. forel + rode crapefruit.

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Heerlijk voorgerechtje, vervang de forelfilets eventueel door gerookte zalm of gestoomde makreel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1rode grapefruit1citroen3el mayonaise3el melk1el kappertjes1zakje gemengde slablaadjes250g gerookte forelfilet.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

  • Verwijder de schil van de grapefruit.
  • Snijd met een scherp mes het vruchtvlees tussen de vliezen uit.
  • Probeer de grapefruitpartjes zo heel mogelijk te houden.
  • Vang het sap op.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Roer de mayonaise, melk het grapefruitsap en de kappertjes door elkaar.

    Bereidingswijze

    • Verdeel de slablaadjes over de borden.
    • Besprenkel ze met de dunne mayonaise.
    • Verdeel de forelfilets over de borden.

      Serveertip

      • Garneer met partjes grapefruit en partjes citroen.
      • Drink er een lekkere rose of een lichte rode wijn, a la Bardolino bij.
          .......Eet Smakelijk.......

      Bewaren in kookboek

      Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

      Over de plaatser

      anjakeuken avatar

      Kooktip!

      Maak je koelkast leeg

      Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

      Doorsturen

      Home Recepten