1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Vijgen
  5. In Parmaham gegrilde vijgen met fontina(kaas)

In Parmaham gegrilde vijgen met fontina(kaas)

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-01-2005

Ingrediënten 4 personen


4 verse vijgen
50 gr fontina (Italianse bergkaas)
4 plakjes parma of serranoham
2 el olijfolie
1 el basamicoazijn.



In dit bijzonder gerechtje komen drie basis smaken bij elkaar, zoete van de vijgen, het zoute van de ham en het zure van de basamico-azijn. De kaas en de olijfolie zorgen voor een verbind ?filmens? element.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Vijgen wassen en kruislings diep insnijden. Fontina in 4 stukken snijden en in vijgen stoppen. Vijgen inpakken in ham. Pakketjes licht bestrijken met olie.
Ovengrill voorverwarmen. Vijgenpakketjes op baklaat zetten en ca. 10 minuten onder gril schuiven, tot ham knapperig is en kaas begint te smelten. In kom olie mengen met azijn, peper en zout. Vijgen elk op bord zetten en dressing rondom druppelen.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top