4 verse vijgen
50 gr fontina (Italianse bergkaas)
4 plakjes parma of serranoham
2 el olijfolie
1 el basamicoazijn.
In dit bijzonder gerechtje komen drie basis smaken bij elkaar, zoete van de vijgen, het zoute van de ham en het zure van de basamico-azijn. De kaas en de olijfolie zorgen voor een verbind ?filmens? element.
Vijgen wassen en kruislings diep insnijden. Fontina in 4 stukken snijden en in vijgen stoppen. Vijgen inpakken in ham. Pakketjes licht bestrijken met olie.
Ovengrill voorverwarmen. Vijgenpakketjes op baklaat zetten en ca. 10 minuten onder gril schuiven, tot ham knapperig is en kaas begint te smelten. In kom olie mengen met azijn, peper en zout. Vijgen elk op bord zetten en dressing rondom druppelen.
anna_c_l 09-12-2006
heerlijk, ook dit recept heb ik meegenomen, Bedankt
alidada 08-12-2006
Ziet er mooi uit, heb nooit van Italiaanse bergkaas gehoord dus die zoeken we op...
Groetjes van Louise
menge161 08-12-2006
Mooi gerechtje! Meegenomen. Dankje, groet, Trudy
kookclub2006 05-12-2006
Neem ik even mee naar onze homepage.
Bedankt! Marianne!