Pasta met Gamba's, knoflook, tomaat en rucola

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Pasta met Gamba's, knoflook, tomaat en rucola

    Pasta met Gamba's, knoflook, tomaat en rucola

    Pasta met Gamba's, knoflook, tomaat en rucola

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
4 gamba's, gepeld en schoongemaakt
ca. 125 gram ongekookte spaghetti
2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
3-4 zongedroogde tomaten, op olie of zelfgemaakt, of de gedroogde geweld in water
ca. 25 gram rucola, heel grof gesneden
peper en zout naar smaak
eventueel wat vers geraspte parmezaan
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 690,18 kcal
Koolhydraten 102,92 g
Eiwitten 37,70 g
Vetten 12,14 g

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente.

Verhit wat olijfolie in een wok en als die goed heet is de gamba's toevoegen en kruiden met peper en zout. Als 1 kant gaar is omdraaien en dan de knoflook en tomaat toevoegen, meebakken tot de gamba's gaar zijn.

Goed op smaak brengen met peper en zout en dan de pasta toevoegen, goed mengen eventueel nog wat extra virgin olijfolie erbij gieten.

Dan de rucola erbij, dit kan er op of er door geroerd worden.

Aan tafel eventueel de parmezaan toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

schnuckie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten