Pasta met Gamba's, knoflook, tomaat en rucola

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
4 gamba's, gepeld en schoongemaakt
ca. 125 gram ongekookte spaghetti
2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
3-4 zongedroogde tomaten, op olie of zelfgemaakt, of de gedroogde geweld in water
ca. 25 gram rucola, heel grof gesneden
peper en zout naar smaak
eventueel wat vers geraspte parmezaan
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente.

Verhit wat olijfolie in een wok en als die goed heet is de gamba's toevoegen en kruiden met peper en zout. Als 1 kant gaar is omdraaien en dan de knoflook en tomaat toevoegen, meebakken tot de gamba's gaar zijn.

Goed op smaak brengen met peper en zout en dan de pasta toevoegen, goed mengen eventueel nog wat extra virgin olijfolie erbij gieten.

Dan de rucola erbij, dit kan er op of er door geroerd worden.

Aan tafel eventueel de parmezaan toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilhelminanita avatar
wilhelminanita 24-04-2021

snel en heel lekker.

anne_s65 avatar
anne_s65 02-02-2016

heerlijk was het! Heb nog een paar doormidden gesneden cherrytomaatjes toegevoegd (tegelijkertijd met de zongedroogde tomaat) en er een salade bijgemaakt

Eetvis avatar
Eetvis 25-08-2014

De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.

gekbelske avatar
gekbelske 16-08-2009

Ik heb jouw recept al meerdere malen gemaakt. Zéér lekker!! Ik voeg er echter 1 ding aan toe, namelijk een klein potje Toscaanse saus van Grand``Italia. Zo heb je een beetje saus erbij. Ik heb dit recept al doorgespeeld naar een collega, die moest wel iets hebben zonder vis of schaaldieren maar met kip gaat dit ook heel goed!

seb1 avatar
seb1 25-06-2009

Heb het nu voor de tweede keer gemaakt en het is echt erg lekker. Zeker een aanrader.

esmarc avatar
esmarc 10-01-2008

zie nu dit recept staan, maar had het zelf voorheen al diverse malen gemaakt en is absoluut een echte aanrader!! Ook lekker om de provencaalse garnalen van de lidl hiervoor te gebruiken, maar de gewonen garnalen zijn absoluut net zo lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten