1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta met Gamba's, knoflook, tomaat en rucola

Pasta met Gamba's, knoflook, tomaat en rucola

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-01-2005

Ingrediënten 1 personen


4 gamba's, gepeld en schoongemaakt
ca. 125 gram ongekookte spaghetti
2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
3-4 zongedroogde tomaten, op olie of zelfgemaakt, of de gedroogde geweld in water
ca. 25 gram rucola, heel grof gesneden
peper en zout naar smaak
eventueel wat vers geraspte parmezaan


Pasta met Gamba's, knoflook, tomaat en rucola
Pasta met Gamba's, knoflook, tomaat en rucola

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente.

Verhit wat olijfolie in een wok en als die goed heet is de gamba's toevoegen en kruiden met peper en zout. Als 1 kant gaar is omdraaien en dan de knoflook en tomaat toevoegen, meebakken tot de gamba's gaar zijn.

Goed op smaak brengen met peper en zout en dan de pasta toevoegen, goed mengen eventueel nog wat extra virgin olijfolie erbij gieten.

Dan de rucola erbij, dit kan er op of er door geroerd worden.

Aan tafel eventueel de parmezaan toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top