Gevulde chocolade koekjes

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
voor ca 12 stuks:
300 g gemalen amandelen,
500 g poedersuiker,
6 el cacaopoeder,
6 grote eiwit.
Voor de vulling:
60 ml volle melk,
5 el boter,
225 g gemalen bitterchocolade
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden, hete lucht voorverwarmen. Voor de chocoladevulling de dag van tevoren melk en boter in een pannetje tot koken brengen. Chocolade toevoegen, goed roeren tot een creme is ontstaan. De creme in een kommetje vullen en afgedekt een nacht in de koelkast laten rusten.

Bereidingswijze

Amandelen met poedersuiker en cacaopulver in een kom geven en met de mixer vermengen. Eiwit in een om stijf roeren. Amandelmassa voorzichtig met het eisneeuw vermengen. Zo ontstaat een plakkerig deeg. Met 2 theelepels ongeveer 24 walnootgrote koekjes op bakpapier zetten. Ongeveer 11 minuten bakken. Vervolgens laten afkoelen. De helft van de koekjes met een theelepel chocoladecreme insmeren en een tweede koekje erop zetten. Twee uur op een koele plek zetten

Serveertip

Koud serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ghislaine1941 avatar
ghislaine1941

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten