1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Sneeuwballen

Sneeuwballen

Door: ruthbrock

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-01-2005

Ingrediënten 6 personen


4 dl. water, 100 gr. boter, snufje zout, 250 gram bloem, 1 handje krenten, 8 eieren, 2 1/2 dl. slagroom


Verder heb je nodig


Fritepan - frituurolie


Lekkernij uit vroegere tijden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Krenten een kwartier weken in warm water

Bereidingswijze

Water met boter koken tot alle boter is opgelost.Alle bloem en het snufje zout er in een keer bij doen en roeren tot het een bal wordt. Van het vuur de eieren er een voor een doorheen roeren.Daarna de krenten toevoegen, die een kwartiertje geweekt zijn in warm water.De frituurolie verhitten tot 180 graden C. en er telkens een koffielepel beslag in laten glijden.Tijdens het frituren de sneeuwbal van tijd tot tijd draaien in de olie.Uit laten lekken in een vergiet waarin keukenpapier ligt.Intussen de slagroom stijf kloppen met 1 zakje vanillesuiker.Als de sneeuwballen zijn afgekoeld kunnen ze gevuld worden met de slagroom.Tot slot bestrooien met flink wat poedersuiker zodat ze er uitzien als sneeuwballen

Serveertip



heerlijk hierbij.

ook een lekker recept voor oud en nieuw!!!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top