Katrin's Schandalige Andijviesalade

  • Duits, Salade
  • 10-20 min.

Als je niet van andijvie houdt, moet je deze zeker proberen! En liefhebbers, jullie willen nooit meer anders.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gr. andijvie, gewassen en gesneden * 2 kruimige aardappels, geschild en in kleine stukken gesneden * 1 rode appel (Elstar bijv.), gewassen en in blokjes gesneden * kwart van een grote rode ui, gesnipperd * sap van halve citroen * 1 a 2 tl suiker * flink wat versgemalen zwarte peper * 125 ml room * handje ongezouten, gebrande walnoten of pecannoten, verkruimeld
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Als de noten nog rauw zijn: Rooster de noten onder af en toe roeren op laag vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag tot ze knapperig zijn.
* Sla de room lobbig, vermeng met citroensap, ui, suiker en peper en laat een kwartiertje intrekken.
* Kook de aardappels gaar en kook ze even droog.

Bereidingswijze

Vermeng andijvie met appel. Prak aardappel door de room en schep room door de andijvie. Strooi de noten erover. Eet gelijk op nu er nog iets warms van de aardappel doorheen zit.

Serveertip

Heerlijk met honing-mosterd karbonade (Zie mijn recepten)!
Schep er voor variatie 1 a 2 el (natriumarme) kappertjes of fijngesneden augurk door.
Of in plaats van noten 2 hardgekookte eieren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

maaike76 avatar
maaike76

Doorsturen

Home Recepten