Pittige bruinebonensoep zonder vlees

  • Vegetarisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2005

Dit is een heerlijke pittige bruinebonensoep zonder vlees. Ik maak deze soep regelmatig omdat wij vegetariërs in de familie hebben. Wij zijn geen vegetariërs maar eten wel minsten 1x per week geen vlees. Ik mis het vlees absoluut niet maar mocht je vlees willen zie dan mijn opmerking bij "serveertips". Ik doe ik vaak als mensen er echt vlees bij willen. Deze soep wordt altijd enthousiast ontvangen en vaak gemaakt door mij, familie en vrienden. Snel klaar te maken en dat is ook een voordeel. Ik vergeet iedere keer een foto te maken, volgende keer als ik dit maak zal ik een foto plaatsen.
Het is een tevens een lekkere maaltijdsoep. Serveer er dan wat lekker knapperig bruin of wit brood bij..mmm

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 rode peper (fijn gesneden) naar smaak zaadjes wel of niet verwijderen, ik verwijder ze.
  • 1 paprika, in stukjes of kleine reepjes gesneden.
  • 2-3 wortels, in stukjes.
  • 2 grote uien, klein gesneden.
  • 1 flinke prei, in dunne ringetjes
  • 1 grote pot bruine bonen, (afspoelen en uit laten lekken)
  • mespunt kruidnagelpoeder.
  • 1 kruidenbouillon tablet.
  • 1- 2 theelepels olie.
  • Wat fijngesneden selderij.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender, keukenmachine of een staafmixer (om de bruine bonen te pureren).

Voorbereiding

  • Maak de bouilon van de tablet.

Bereidingswijze

Bak in de theelepel olie de rode peper, paprika, wortel, selderij, prei en ui goed aan. Pureer de uitgelekte bruine bonen (in de blender, keukenmachine, of staafmixer) en voeg die toe. De staafmixer (de makkelijkste manier), zet de staafmixer in de pan (vuur uit) en het is snel een gladde massa. Voeg de bouillon toe en kijk gewoon hoeveel je nodig hebt voor een lekkere stevige soep. Voeg als de soep bijna gaar is wat kruidnagelpoeder toe.

Serveertip

Mochten er vleesliefhebbers aan tafel zitten, dan kan je altijd apart gehaktballetjes maken(of soepvlees trekken) en dat apart in een schaal op tafel zetten, dan kunnen ze zelf het vlees toevoegen en is iedereen tevreden! Eet dit met lekker volkorenbrood en je hebt een volledige maaltijd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

GerrieKoops avatar
GerrieKoops 04-06-2017

Dank voor dit heerlijke recept! Heb de basis gebruikt omdat ik niet alles in huis had. De prei, selderij en rode peper heb ik vervangen door groene peper en lente ui En bij het pureren van de bonen wat water toegevoegd. Verder geen bouillonblokje meer gebruikt omdat de bonen al zout genoeg waren. Dit ga ik vaker maken :-).

joke222 avatar
joke222 08-07-2016

Ondanks dat het zomer is, toch jou bruinebonensoep gemaakt. was heerlijk, komt hier dus zomer en winter op tafel. Dank je wel. Gr. jOKE

WilBakker1 avatar
WilBakker1 14-09-2014

Ik heb deze bonensoep gemaakt voor een grote groep mensen, daarbij had ik ook een bonensoep met vlees gemaakt. Beide pannen zijn bijna leeg gegaan en men vond het heerlijk! Zelfs ik, van de traditionele bonensoep vond 'm heel erg lekker! Dank je wel voor het recept!

petrabeeuwkes avatar
petrabeeuwkes 27-12-2012

Net voor de tweede keer gemaakt en was weer heerlijk , bedankt voor dit lekkere recept! Gr. Petra

smivla avatar
smivla 02-01-2012

Zojuist gegeten, erg lekker en goed gevulde (was wel even veel werk alles zo klein mogelijk te snijden) vegetarische maaltijdsoep a la snert. Dit recept bewaar ik zeker.

helenaatjetomaatje avatar
helenaatjetomaatje 24-08-2009

Hoi, dit ziet er lekker uit, neem ik mee (voor deze winter?), bedankt!

alidada avatar
alidada 16-06-2009

Antwoord aan Iggy. Die blender (of keukenmachine) dient er voor om alles te pureren Iggy. Het staat eigenlijk niet in het recept maar wel dat je de bruine bonen moet pureren (in de blender dus) Groetjes Louise

iggy1 avatar
iggy1 16-06-2009

Lekker,kan je met dit weer nog makkelijk eten,maar waar dient de blender nou voor?Groetjes Irene.

erinn avatar
erinn 13-01-2005

Ziet er smakelijk en makkelijk uit. Ik neem hem mee. hartelijk dank voor het recept, Ilonka

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten