1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Bruine bonen
  6. Pittige bruinebonensoep zonder vlees

Pittige bruinebonensoep zonder vlees

  • Vegetarisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2005

Ingrediënten 4 personen


  • 1 rode peper (fijn gesneden) naar smaak zaadjes wel of niet verwijderen, ik verwijder ze.
  • 1 paprika, in stukjes of kleine reepjes gesneden.
  • 2-3 wortels, in stukjes.
  • 2 grote uien, klein gesneden.
  • 1 flinke prei, in dunne ringetjes
  • 1 grote pot bruine bonen, (afspoelen en uit laten lekken)
  • mespunt kruidnagelpoeder.
  • 1 kruidenbouillon tablet.
  • 1- 2 theelepels olie.
  • Wat fijngesneden selderij.


Verder heb je nodig


Blender, keukenmachine of een staafmixer (om de bruine bonen te pureren).


Dit is een heerlijke pittige bruinebonensoep zonder vlees. Ik maak deze soep regelmatig omdat wij vegetariërs in de familie hebben. Wij zijn geen vegetariërs maar eten wel minsten 1x per week geen vlees. Ik mis het vlees absoluut niet maar mocht je vlees willen zie dan mijn opmerking bij "serveertips". Ik doe ik vaak als mensen er echt vlees bij willen. Deze soep wordt altijd enthousiast ontvangen en vaak gemaakt door mij, familie en vrienden. Snel klaar te maken en dat is ook een voordeel. Ik vergeet iedere keer een foto te maken, volgende keer als ik dit maak zal ik een foto plaatsen.
Het is een tevens een lekkere maaltijdsoep. Serveer er dan wat lekker knapperig bruin of wit brood bij..mmm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Maak de bouilon van de tablet.

Bereidingswijze

  • Bak in de theelepel olie de rode peper, paprika, wortel, selderij, prei en ui goed aan.
  • Pureer de uitgelekte bruine bonen (in de blender, keukenmachine, of staafmixer) en voeg die toe. De staafmixer (de makkelijkste manier), zet de staafmixer in de pan (vuur uit) en het is snel een gladde massa.
  • Voeg de bouillon toe en kijk gewoon hoeveel je nodig hebt voor een lekkere stevige soep.
  • Voeg als de soep bijna gaar is wat kruidnagelpoeder toe.

  • Dit recept is te vinden in:

    Serveertip

    Mochten er vleesliefhebbers aan tafel zitten, dan kan je altijd apart gehaktballetjes maken(of soepvlees trekken) en dat apart in een schaal op tafel zetten, dan kunnen ze zelf het vlees toevoegen en is iedereen tevreden! Eet dit met lekker volkorenbrood en je hebt een volledige maaltijd.



    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


    Reacties (9)

    Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
    Leuk kookboek om te volgen
    ?
    Tip van Smulweb
    Meest bekeken
    Kooktip!
    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Scroll voor meer recepten
    Top