*Jamie Oliver's kabeljauw met kerstomaatjes en mozarella

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2005

Recept van Jamie Oliver: gegrilde kabeljauw met kerstomaatjes, basilicum en mozarella

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 2 kabeljauwfilets van 225 g, zonder vel en graat

- olijfolie

- zeezout en zwarte peper uit de molen

- 2 handen vol rode en gele kerstomaatjes, gehalveerd

- 1 handvol verse basilicum, blaadjes geplukt

- 1 bol mozzarella, in dunne plakjes

- 1 hand vol geraspte parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220? C.

Leg de kabeljauwfilets op een met olie ingevet rooster of aardewerken schaal.
Besprenkel met olijfolie en kruiden.

Strooi de parmezaanse kaas erop met nog een paar druppeltjes olijfolie en bak de filets bovenin de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mdengel avatar
mdengel 08-02-2011

Dit is het originele Engelstalige recept, waar in staat wat er met de tomaatjes, mozarella e.d. moet gebeuren: Place the cod fish fillets in an oiled roasting pan or an earthenware dish. Drizzle with olive oil and season. Place the tomatoes, basil, and mozzarella slices on top of the fillets. Sprinkle over the Parmesan, drizzle over some olive oil, and bake at the top of the preheated oven for about 15 to 20 minutes, until golden.

limoncello avatar
limoncello 25-11-2008

ziet er lekker uit ,wat moet er met de mozzarella gebeuren

rapati avatar
rapati 13-06-2006

In de bereidingswijze wordt de mozarella niet genoemd.

paularamona avatar
paularamona 16-01-2005

Lekker, neem ik mee groetjes Paula

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten