1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pilaf uit de oven

Pilaf uit de oven

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-01-2005

Ingrediënten 4 personen


1 tl geelwortelpoeder (koenjit), 5 1/2 dl kippenbouillon (tablet), 2 el olijfolie, 1 grote ui grof gesnipperd, 2 tenen knoflook fijngesneden, 1 tl korianderpeder (ketoembar), 1/2 tl komijnpoeder (djinten), 250 g (zilvervlies) rijst, 1 grote rode paprika in stukjes, 200 g panklare sperziebonen door midden gebroken, 1 grote stevige appel in blokjes, 2 el rozijnen, 50 g gewelde abrikozen in stukjes, zout, versgemalen zwarte peper, 25 g geschaafde amandelen



Wist je dat rijst ook heel goed gaart in de oven? Deze kruidige groenten-rijstschotel is er een goed voorbeeld van

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer het geelwortelpoeder door de bouillon. Verwarm in een hapjespan de olijfolie en bak de ui en knoflook +/- 3 min. zachtjes. Schep de koriander, komijn en rijst erdoor en bak alles +/- 2 min. zachtjes. Schep het rijstmengsel over in een hoge ovenschaal. Schep de paprika, sperziebonen, appel, rozijnen en abrikozen erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg zout en peper toe, dek de schaal af en schuif hem in de oven.

Bereidingswijze

Laat de rijst in +/- 25 min opzwellen. Neem het deksel eraf en bestrooi de pilaf met de amandelen. Bak de pilaf 10 - 15 min. onafgedekt in de oven tot de amandelen bruin zijn

Serveertip

Lekker met gegrilde kip



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top