Chocoladetaart met moussezachte binnenkant
- Nederlands, Banket
- > 120 min.
- Geplaatst op 12-01-2005
De buitenkant van deze feestelijke taart is stevig, het binnenste is mousse-zacht! ! En hij is MMMMMMM!!! Vorige week (februari 2010) heb ik hem weer eens gemaakt en nu kon ik er fotos bij plaatsen.
Ingrediënten 12 personen
Benodigdheden
- steelpan
- Mengkom
- mixer
- Springvorm(Ø 22cm)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150ºC
- Snij de gedroogde pruimen in stukjes
- Breek de chocolade in stukjes
- Verwarm de whiskey in een steelpan en voeg de pruimen toe
- Laat de pruimen ± 15 min.op zacht vuur sudderen
- Voeg de chocolade, de suiker en de boter toe en roer tot de chocolade gesmolten is.
Bereidingswijze
- Klop met een mixer in een mengkom 1 eierdooier plus 3 hele eieren, de slagroom,de maizena en de kastanjepuree voor 2- 3 minuten
Schep alles door de chocolade- Schep het mengsel in een springvorm en bak de taart ± 2 uur in het midden van de oven
- Laat de taart afkoelen en door en door koud worden in de koelkast. (het liefst voor een nachtje maar kan je niet wachten dan toch een paar uur.)
Bron
Hele oude Margriet
Serveertip
- Als je een sjabloon hebt dan leg je dat op de taart en strooi er poedersuiker over
- Heb je geen sjabloon dan gewoon lekker de hele bovenkant met wat poedersuiker bestrooien
- . Klop de rest van de slagroom lichtjes en serveer er los bij
Laatste reacties
Ik heb nog nooit iets met kastanjepurree gemaakt, ben er zeer benieuwd naar. Ik laat het je nog wel horen. Groetjess
hallo Louise ik heb je recept meegenomen en ga de taart volgende week klaarmaken?bedankt
Heb je recept op mij site www.culinairaanhuis.nl gezet. TOP TOP TOP
Hallo Alidada, De chocolade taart lijkt mij heel erg lekker. Jammer genoeg zijn we net een beetje aan het lijnen. Ik heb het dus maar even geparkeerd in een kookboek. Laat t.z.t. nog wel weten hoe het heeft gesmaakt. Voor nu vast bedankt, met groetjes, Ineke
misschien ga ik hem deze week maken,ziet er idd lekker uit,ben wel benieuwd.Groetjes, Adeline
Hoi.Neem je recept mee.Mag het zelf wel niet hebben,maar er lopen nog genoeg snoepkousen in huis. Bedankt voor je recept. Groetjes,Lut.
Hoi Louise, Die taart lijkt me verrukkelijk en heb ik favoriet gezet. Echt een toppertje lijkt me. Ga ik zeker een keer maken. Bedankt voor het recept. Liefs, Petra
hallo louise neem hem mee lijkt me erg lekker groetjes monique
Nou Louise,heerlijk lijkt ie me,dus ik neem hem wel mee.Maar natuurlijk niet geschikt voor kinderen door de whiskey,die krijgen appeltaart.Groetjes Irene.
Zorg dat je er een foto van maakt. Misschien is het wat voor bij mijn HIGH TEA. Wil je dat doen? Recept a la Louise Liefs en eeeeeeeeeh van die boor. VRESELIJK! Marianne