Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-01-2005
  • Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

    Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

    Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

  • Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

    Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

    Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

  • Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

    Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

    Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

  • Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

    Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

    Chocoladetaart met moussezachte binnenkant

De buitenkant van deze feestelijke taart is stevig, het binnenste is mousse-zacht! ! En hij is MMMMMMM!!! Vorige week (februari 2010) heb ik hem weer eens gemaakt en nu kon ik er fotos bij plaatsen.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • steelpan
  • Mengkom
  • mixer
  • Springvorm(Ø 22cm)

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150ºC
  • Snij de gedroogde pruimen in stukjes
  • Breek de chocolade in stukjes
  • Verwarm de whiskey in een steelpan en voeg de pruimen toe
  • Laat de pruimen ± 15 min.op zacht vuur sudderen
  • Voeg de chocolade, de suiker en de boter toe en roer tot de chocolade gesmolten is.

Bereidingswijze

  • Klop met een mixer in een mengkom 1 eierdooier plus 3 hele eieren, de slagroom,de maizena en de kastanjepuree voor 2- 3 minuten

  • Schep alles door de chocolade
  • Schep het mengsel in een springvorm en bak de taart ± 2 uur in het midden van de oven
  • Laat de taart afkoelen en door en door koud worden in de koelkast. (het liefst voor een nachtje maar kan je niet wachten dan toch een paar uur.)

Bron

Hele oude Margriet

Serveertip

    Als je een sjabloon hebt dan leg je dat op de taart en strooi er poedersuiker over
  • Heb je geen sjabloon dan gewoon lekker de hele bovenkant met wat poedersuiker bestrooien
  • . Klop de rest van de slagroom lichtjes en serveer er los bij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kaatjess avatar
kaatjess 27-02-2010

Ik heb nog nooit iets met kastanjepurree gemaakt, ben er zeer benieuwd naar. Ik laat het je nog wel horen. Groetjess

sjoekke avatar
sjoekke 26-02-2010

hallo Louise ik heb je recept meegenomen en ga de taart volgende week klaarmaken?bedankt

marianneoud avatar
marianneoud 24-02-2010

Heb je recept op mij site www.culinairaanhuis.nl gezet. TOP TOP TOP

kicuis avatar
kicuis 22-02-2010

Hallo Alidada, De chocolade taart lijkt mij heel erg lekker. Jammer genoeg zijn we net een beetje aan het lijnen. Ik heb het dus maar even geparkeerd in een kookboek. Laat t.z.t. nog wel weten hoe het heeft gesmaakt. Voor nu vast bedankt, met groetjes, Ineke

adeline43 avatar
adeline43 21-02-2010

misschien ga ik hem deze week maken,ziet er idd lekker uit,ben wel benieuwd.Groetjes, Adeline

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 21-02-2010

Hoi.Neem je recept mee.Mag het zelf wel niet hebben,maar er lopen nog genoeg snoepkousen in huis. Bedankt voor je recept. Groetjes,Lut.

pwiggers avatar
pwiggers 20-02-2010

Hoi Louise, Die taart lijkt me verrukkelijk en heb ik favoriet gezet. Echt een toppertje lijkt me. Ga ik zeker een keer maken. Bedankt voor het recept. Liefs, Petra

moniquek1 avatar
moniquek1 20-02-2010

hallo louise neem hem mee lijkt me erg lekker groetjes monique

iggy1 avatar
iggy1 20-02-2010

Nou Louise,heerlijk lijkt ie me,dus ik neem hem wel mee.Maar natuurlijk niet geschikt voor kinderen door de whiskey,die krijgen appeltaart.Groetjes Irene.

marianneoud avatar
marianneoud 20-02-2010

Zorg dat je er een foto van maakt. Misschien is het wat voor bij mijn HIGH TEA. Wil je dat doen? Recept a la Louise Liefs en eeeeeeeeeh van die boor. VRESELIJK! Marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten