Citrusvruchten met honing en kaneel.

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.

fris slaatje, boordevol vitaminen

Deel dit recept

Ingrediënten
1 soeplepel rozepeperbolletjes 4 stokjes kaneel 1 groene citroen 8 kumquats 80 gram honing 2 sinaasappels 1 roze pampelmoes 1 gele pompelmoes 10 cl zoete wijn 8 lime quats (mini limoenen).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Een slakom, een pannetje, een fruitperser en een mesje.

Voorbereiding

Schil, met een fijn mesje, de pompelmoezen en de sinaasappels tot het vruchtvlees, (vang het sap op in een slakom) en verdeel in partjes. Snij de kumquats en de lime quats in schilletjes.

Bereidingswijze

Schik al de vruchten in een schotel, overgiet met hun sap. Schil de limoen tot het vruchtvlees, hak de schil fijntjes. Pers het sap uit het vruchtvlees boven een pannetje, voeg de wijn, de honing, de limoenschil, de roze bessen en het kaneelstokje toe. Laat 4 min. zachtjes koken, laat afkoelen. Giet afgekoeld over de vruchten en plaats de schotel in de koelkast.

Serveertip

Serveer in glazen of individuele schaaltjes, garneer met kaneelstokjes Een tip: U kan bij dit gerecht een bolletje roomijs of sorbet serveren.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ghislaine1941 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten