Mercimek koftesi /rode linzenballetjes

  • Turks, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
200 g rode linzen
175 g fijne bulghur (geplette tarwe)
1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd
3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
3 el tomatenpuree
40 g boter
5 lenteuitjes, fijn gesneden
3 el peterselie, fijn gesneden
2 tl gemalen komijn
1 a 2 tl rode pepervlokken (?kirzimi biber?, of ?pul biberi, naar smaak toevoegen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Spoel de linzen af en kook ze onder ongeveer drie vingers ongezouten water helemaal kapot. Neem de pan van het vuur en voeg de bulghur toe. De bulghur neem het overige water op. Laat afkoelen.

Bereidingswijze

Voeg alle andere ingredienten toe aan de linzen en kneed tot een mooi deegje.
Maak nu ovale balletjes van het deeg.

Serveertip

Serveer deze met citroenschijfjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

gvdweerd avatar
gvdweerd 03-06-2005

Ik neem hem mee.alvast bedankt, m.v.g.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten