1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Perentaart

Perentaart

Door: stiny26

  • Internationaal, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2005

Ingrediënten


4 stevige peren,
2 eetlepels citroensap,
75 gr. suiker,
150 gr. boter,
150 gr. suiker, mespunt zout
1 zakje vanillesuiker, 3 eieren,
150 gr. bloem


Verder heb je nodig


Ronde taartvorm


Er zijn nu peren volop te koop. Dus geniet er van.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de peren en haal de klokhuizen eruit. Snijd ze vervolgens in schijfjes en schep het citroensap erdoor. Smelt de suiker in een koekenpan tot ze gaat karamelliseren en schenk de karamel op de bodem van een hoge ronde taartvorm. Beboter de rest van de vorm. Heb je alleen een springvorm bekleed die dan eerst helemaal met aluminiumfolie,. Schik de schijfjes peer op de bodem van de vorm. Roer de boter met de suiker, zout en vanillesuiker wit en schuimug. Klop er een voor een de eieren door, voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen. Schep de bloem door het deeg en schenk dit over de peren. Zet de vorm de aangegeven tijd in de oven (hetelucht 160gr. anders 175 gr.) en laat de taart daarna nog even afkoelen. Keer de taart en verwijder de vorm. EET SMAKELIJK. Groetjes Micky



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top