Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: de_gebakkraam2

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2005

Ingrediënten


25 gr verse gist of 1 pakje droge gist
? liter melk
100 gr suiker
500 gr bloem
180 gr boter/margarine
1 theel zout
4-6 eieren
geraspte schil van ? citroen
40gr gepelde, geraspte amandelen
130 gr rozijnen
beschuitkruimels
poedeersuiker.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het gistdeeg volgens basisrecept klaarmaken, iets meer melk gebruiken, zodat het deeg wat zacchter wordt. Geraspte citroenschil, amandelen enn rozijnen erdoor kneden.
Eenntulbandvorm goed invetten, met beschuitkruimels bestrooien, het goed gerezen deeg hierin doen en op een warme plaats nog eens laten rijzen, totdat de massa een keer zo groot is geworden..
In de voorverwarmde oven ? tot 1 uur bakken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_gebakkraam2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top