Geroosterde groenten van de bakplaat

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2005

Echt een leuk bijgerecht. Met aardappels, rode uien, winterwortel, knoflook enz

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

  • 3 teentjes knoflook, ongepeld

  • 2 rode uien

  • 300 gr zoete aardappels of vastkokende aardappels, schoongeboend
  • 300 gr pastinaak of koolrasp, geschild

  • 300 gr winterwortel, geschrapt

  • 1 a 2 el balsamicoazijn

  • 1/2 tl chilivlokken


  • 3 el olijfolie

  • ? el bruine suiker

  • 1 el grof zeezout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bereidingswijze

  • In ruime kom olie basterdsuiker. En zout en chilivlokken door elkaar mengen. Uien pellen en in kwarten snijden. Aardappels en groenten in kwarten snijden. Aardappels en groenten in stukken van 4 x 4 cm snijden en met uien en knoflook door olie in kom mengen.
  • Bakplaat met bakpapier bekleden en groente-aardappelmengsel erop uitspreiden. Groenten in midden van oven in ca. 45 minuten goudbruin gaar roosteren, Groente elke 15 minuten omscheppen, zodat dit gelijkmatig gebeurt.

  • Bakplaat uit de oven nemen en groenten besprenkelen met basamicazijn. Groenten in serveerschaal scheppen. Lekker met stoofvlees of gebakken karbonades.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jwhoogakker avatar
jwhoogakker 02-01-2016

Mooi recept. Inderdaad ook erg lekker met pompoen.

ecureuil avatar
ecureuil 17-04-2014

Gemaakt met o.a ook gele biet , pompoen , topinambour en courgette: super!

Marionpriembas avatar
Marionpriembas 09-02-2014

Lijkt me heerlijk!! Ik ga het vd week zeker maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten