1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Hanoi-kippensoep

Hanoi-kippensoep

  • Chinees, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2005

Ingrediënten 4 personen


400 gr. kipfilet-gemberwortel- 1 kleine ui- spaanse peper-
3 blokjes kippenbouillon- 150 gr. mihoen-Anderhalve liter water.
120 gr. tauge, 4 dunne pannenkoekjes,
6 eetl. zoete chilisaus, 50 gr. gegrilde kipfilet (vleeswaren), 20 gr. rucola, 4 eetl. fijngesneden koriander, 2 eetl. bieslook


Verder heb je nodig


Wok of braadpan


Heerlijk pittig soepje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kipfilet in dunne reepjes-
Pel en snipper de ui-
Snij de peper in de lengte verwijder de zaadjes en snij het in kleine stukjes-

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of braadpan.
Bak hierin de gember, ui en pepertjes gedurende
2 minuten.
Voeg de kipreepjes toe + 2el chilisaus en al omscheppend meebakken gedurende 4 minuten.
Doe er anderhalve liter water bij.
Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng alles aan de kook.
Doe de mihoen erbij en laat dit 3 minuten meekoken.
Daarna de tauge toevoegen.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verwarm de pannenkoeken in een pan of in de magnetron.
Bestrijk ze met chilisaus en beleg ze met plakjes kipfilet en rucola sla.
Rol de pannenkoeken strak op en snij ze in schuine plakjes.
Bestrooi de soep met koriander en bieslook en doe de plakjes pannenkoekjes en
limoen erbij.

Serveertip

Serveer er stukjes kroepoek bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chilline


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chilline
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top