Zuurkool a la louise

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2005
  • Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

  • Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

  • Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

  • Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

  • Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

  • Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

  • Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

  • Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

  • Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

    Zuurkool a la louise

Als de bomen hun blad gaan verliezen en het guur en winderig weer wordt dan is dit het zuurkool recept wat ik als eerste maak. Het is een heerlijk recept en ik heb in november 2010 de foto`s er eindelijk bijgezet want dat werd tijd. Toen heb ik er een behoorlijk pittig smakende versie van gemaakt! ( tussen haakjes wat ik toen gebruikt heb).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 pond wijnzuurkool,
  • 1 bakje champignons.
  • 2-3 flinke uien.
  • 4 schijven ananas.
  • 1 pond rundergehakt.
  • 3 teentjes knoflook.
  • 1-1/2 kilo aardappelen.
  • Wat geraspte kaas.
  • Boter of olie.
  • Zout, peper naar smaak(ik maak mijn eigen mix)
  • 1 tl. Paprikapoeder (dit keer eens Hot paprika gebruikt)
  • 1 tl. Milde kerrie (dit keer eens hot curry powder gebruikt).
  • flinke scheut sojasaus
  • 1 flinke tl.sambal-roedjak (Roedjak was op, nu een Eetlepel sambal brandal gebruikt.
  • Melk OF zure room. (nu Crème Fraiche gebruikt en scheutje melk).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • ovenschaal
  • 2 koekenpannen

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 200°C
  • Ananas uit laten lekken en sap opvangen
  • Ananas in kleine stukjes snijden.
  • Aardappelen gaar koken, afgieten en met klontje boter en wat melk/ room/creme Fraiche) tot een puree stampen.(ik heb puree knijper gebruikt)
  • Zuurkool met de stukjes ananas en het ananassap en wat water in 20 minuten gaar koken. (de zuurkool was al gaar dus verwarmd met het ananassap en ananas toegevoegd aan het gehakt met champignon mengsel)
  • Zuurkool door de aardappelpuree roeren (stampen)

Bereidingswijze

  • In koekenpan Nr.1-Uien glazig bakken.
  • Champignons toevoegen en na een paar minuten vuur temperen.
  • In koekenpan Nr.2- Gehakt zonder boter in de hete koekenpan doen, vuur wat lager zetten zodat het gehakt in eigen vet kan garen.
  • Af en toe omroeren en bruin laten worden.
  • Uitgeperste knoflook, sambal naar smaak, kerrie en paprikapoeder, scheutje ketjap, zout en peper toe toevoegen.
  • Dit een paar minuten laten pruttelen.
  • Voeg de inhoud van beide koekenpannen bij elkaar
  • Vul de ovenschaal als volgt,
  • Laag aardappel/zuurkoolpuree, dan een laag Gehakt mengsel en bovenop de laag aardappel/zuurkoolpuree.
  • Bestrooi het geheel met wat geraspte kaas en leg er een paar klontjes boter op.
  • De schaal in de oven op 200 °C in ca 30 minuten heet laten worden.

Serveertip

Dit recept is vele malen gemaakt. De laatste pittige versie ga ik meer maken.

Laatste reacties

marionhuijben avatar
marionhuijben 30-01-2021

Wat een toprecept zeg! Heerlijk!

ankie43 avatar
ankie43 29-09-2012

Hallo Louise, gister deze schotel gemaakt met Good-Bite rulgehakt. We hadden voor het oefenen eerst de milde versie gemaakt. Ga volgende keer de pittige uitproberen. We vonden het erg lekker. Groet van Ankie

antoniake avatar
antoniake 21-09-2012

hey Louise heb je recept uitgeprint.lijkt me een goede combinatie,eens is iets anders. moet nu een recept gaan zoeken voor parelhoen,en ik eet er niet van,omdat ze bij ons op de weide zijn groot gebracht.maar ja ..we doen ons best om het voor manlief lekker klaar te maken dan.nog een fijn weekend ,en een warme groet van tooske

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 21-09-2012

Lijkt me helemaal super. Hoewel ik het jammer vind dat de zomer voorbij is, ben ik blij met dit herfstrecept. groetjes, Roger

Fressnapf avatar
Fressnapf 20-09-2012

Lekker Louise, ziet er goed uit en ga ik volgende week eens proberen, je hoort...... Grt. Alex.

ruthbrock avatar
ruthbrock 07-10-2010

deze print ik, heerlijk louise, wordt beslist binnen niet al te lange tijd gemaakt, en je weet het, ik laat het horen hoe het gesmaakt heeft. dank je wel, knuf ruth

carolientje61 avatar
carolientje61 23-11-2008

Ik neem je recpet mee, lijkt me erg lekker. groetjes Carin

meeuw405 avatar
meeuw405 15-11-2008

Lijkt me echt heerlijk,ga dit recept van de week nog maken. Smulgroeten Els

jokewvg avatar
jokewvg 06-02-2005

HEERLIJK lijkt me! Bedankt! Groetjes Joke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten