Adas Bi Haamud

  • Afrikaans, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2005

Tunesische linzensoep. Onverwacht fris

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gr linzen
2oo gr bietenloof
2 uien
1 bosje koriander
5 tenen knoflook
200 cl olijfolie
200cl limoensap
1,5 theelepel zout
allesbinder (of bloem)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Linzen wassen, 's nachts laten uitlekken en weer wassen. Bietenloof en een paar stelen hiervan kleinsnijden, ui kleinsnijden, knoflook persen, koriander hakken

Bereidingswijze

Linzen 25 minuten koken. Bietenloof met 225cl water toevoegen en nog 20 minuten koken.
Ondertussen ui fruiten in olie, knoflook en zout aan ui toevoegen en nog even doorfruiten. Dit samen met koriander toevoegen aan linzen. Goed roeren, limoensap toevoegen en allesbinder. laten staan tot soep de juiste dikte heeft.

Serveertip

Eventueel kunt u de stengels van de bietenloof beetgaar koken en als salade serveren met sesam olie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten