1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Foe young hay waar je van blijft opscheppen!

Foe young hay waar je van blijft opscheppen!

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2005

Ingrediënten 4 personen


  • 5 eieren

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • ? theelepel peper

  • ? rode paprika

  • 50 gram gepelde garnalen

  • 75 gram champignons

  • 25 gram geraspte wortelen

  • 1 theelepel zout

  • ? eetlepel suiker

  • 100 gram kipfilet


  • Voor saus:

  • 1? eetlepell tomatensaus

  • ? eetlepell tapiocameel

  • 200 ml water

  • 1 gesneden prei (alleen witte deel)

  • 2 teentje knoflook (fijngesneden)

  • ? rode paprika (gesneden)


Add to JUMBO shopping list


Mag niet gemist worden bij een uitgebreid Aziatische rijsttafel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop alle eieren los en meng er een halve theelepel zout door. Hak vervolgens de knoflook en de uien fijn en snij de paprika, de champignons en de kipfilet in wat grotere stukjes. Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak hierin de uien, de knoflook, de rest van het zout en de peper. Zodra dit lekker begint te ruiken kan de kipfilet worden toegevoegd. Blijf roeren totdat de kipfilet gaar is. Nu de champignons en de garnalen erbij doen en blijven roeren totdat de champignons gaar zijn. Roer dan de paprika erdoor. Als deze zacht begint te worden de inhoud van de pan gelijkmatig verdelen. Giet de eieren er over, maar beslist niet roeren. Schakel de warmtebron in de laagste stand en sluit de pan af met een deksel. Als de foe yoeng hay bijna klaar is en stevig genoeg, kunt u hem omdraaien. De andere kant nog even bakken totdat deze ook gaar is. Leg de foe yoeng hay aan de kant
Maak vervolgens de saus. Los het tapiocameel op in het water. Roerbak de knoflook in wat olie in een pan totdat deze lekker gaat ruiken. Vervolgens de gesneden prei en de paprika erbij doen en blijven roeren. Als deze gaar zijn mogen de tapiocaoplossing, de tomatensaus en de suiker erbij gedaan worden. Blijf roeren totdat de saus gebonden is. Schenk de saus in een schaal en leg de foe yoeng hay er in. Dien het gerecht op als de saus nog warm is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (24)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top