1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hete bliksem
  6. hete bliksem

hete bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2005

Ingrediënten 4 personen


800 gr bloemig kokende aardappelen
1 tl zout
400 gr zachtzure appels
2 el suiker
125 gr doorregen vet spek
2 grote uien
1 mespuntje zout en eventueel wat witte peper
4 braadworstjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in een ruime hoeveelheid water met het zout in ca 20 minuten gaar.
Schil de appels en snijd ze in vieren,verwijder de klokhuizen,verdeel de partjes in stukjes en kook deze met 1.5 dl water en de suiker in ca 15 minuten tot moes.
Giet de aardappelen af en pureer ze.
Roer de appelmoes met het kookvocht door de aardappelpuree.
Maak blokjes van het spek en bak deze uit.
Maakde uien schoon,snijd ze in ringen en bak deze in het spekvet mooi bruin.
Roer het spek-uimengsel door de aardappel -appelmassa.
Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.
Bak de braadworstjes in het spekvet bruin en gaar en leg ze op de hete bliksem.

Serveertip

Gebakken bloedworst is ook heel smakelijk bij hete bliksem



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokemu


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokemu
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top