Romige kipcocktail overgoten met een kerriesausje

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2005

Ale je complimentjes wil krijgen krijg je dat met zo?n cocktail. Dit lust iedereen wel!!! Is gemaakt van kip, druiven, perziken, walnoten enz

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 5 ons kipfilet


  • 1 kipbouillon tablet


  • trosje blauwe druiven


  • 2 perziken uit blik


  • ? zoete appel


  • 8 walnoten


  • 3 eetlepels mayonaise


  • 250 ml.opgeklopte slagroom


  • 1 eetlepel suiker


  • 1 eetlepel kerrie


  • Citroensap

  • Sla voor decoratie


  • zout en peper

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kip koken met wat zout en bouillonblokje.
Water afgieten als de kip gaar is en het vlees in stukjes snijden.

Druiven halveren en de pitjes verwijderen. Appel schillen en in stukjes snijden en met citroensap besprenkelen. Perziken in stukjes snijden. Walnoten kraken en in grove stukjes snijden.

In maatbeker slagroom,mayonaise , beetje perziksap, suiker ,kerrie, en peper roeren.

Als de kip koud is alles goed mengen en twee uur wegzetten in de koelkast.

Cocktailglazen bekleden met verse sla. Kipmengsel erin scheppen.

Garneren met noten en misschien een leuk takje peterselie

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Nicoleee avatar
Nicoleee 31-01-2013

Mijn moeder heeft dit gerechtje gemaakt met kerst, het was erg lekker! Iets waar iedereen van smult, ik ga er morgen avond een tapas variant van maken zelfde recept maar dan in allemaal amuse glaasjes. Bedankt

adeline43 avatar
adeline43 22-12-2010

ik neem hem mee,lijkt mij heerlijk.

sesar avatar
sesar 19-07-2009

verrukkelijk bedankt voor het recept

steffie32 avatar
steffie32 07-02-2009

Verschrikkelijk lekker! Ik heb het eergisteren gemaakt, vandaag maak ik het gewoon weer.....

greetje5 avatar
greetje5 17-11-2006

ik heb hem mee genomen. lijkt me heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten