1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Paprika met Mais en Nacho

Paprika met Mais en Nacho

Door: novemberrain18

  • Mexicaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2005

Ingrediënten 4 personen


VOOR DE SOEP:
1 el olijfolie, 1 teentje knoflook gesnipperd, 4 geroosterd paprika's (uit pot) in stukken, 6 dl gemengde groentesap (uit pak of koelvers), 1 runderbouillontablet, 1 blik of potje maiskorrels uitlekgewicht 225 g.
VOOR DE NACHOS:
+/- 20 stuks tacochips, 4 el geraspte
30+ kaas, 1 el fijngesneden koriander, (jalapeno pepersaus)



Knapperige maiskorrels en krokant geroosterde nachochips geven deze soep een lekkere beet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit in een antiaanbakpan de olie en roerbak hierin de knoflook en paprika +/- 5 min zachtjes. Pureer het paprikamengsel. Voeg het groentesap, bouillontablet en de mais (met vocht)toe en breng de soep aan de kook. Verhit intussen de ovengrill voor. Strooi de tacochips in een enkele laag in een ovenschaal en schuif ze tegen elkaar aan. Strooi de kaas erover. Zet de schaal onder de grill en laat de kaas in +/- 1 1/2 min smelten

Serveertip

Schep de soep in 4 soepkommen. Verdeel de nachos in 4 porties en leg ze bovenop de soep. Strooi de koriander erover en serveer direct. Zet voor de liefhebbers van pittig een flesje jalapeno pepersaus op tafel



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top